Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2008 14:46 - Ето ги и Магьосниците.
Автор: dika999 Категория: Други   
Прочетен: 1580 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2008 17:06


Старшите преподаватели

Това са отляво надясно: Лекторът по съвременни руни, Деканът, Библотекарят, Архиканцлера, Старшия дискусионен наставник, Ковчежникът, Пондър Стибънс (Преподавател по невидими писмена) и Професорът по неопределени изследвания

Старшите магьосници от невидимия университет са майстори на динамичното бездействие. Но когато надвисне опасност, от тях може да се очаква да обединят усилията си, макар, да си признаем, не винаги теглят колата в една и съща посока.

Някой вече подхвърли за тях, че макар да разбират в какво се състои първата крачка към мъдростта - да станат отново като малки деца, тъй и не им хрумнало досега възможноста да направят и втора крачка. Откровенно казано, основната им цел е да научат ужасно мноу за магията, НО ДА НЕ Я ИЗПОЛЗВАТ, ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО. В този смисъл са като окултно ядрено оръжие.

Основното състояние - хранене, вторичното - ядене.

image

Пондер Стибънс

Професия : преподавател по невидими писмена и магьосник - изследовател

Личност : Маниак

Внимание : да се избягва НА ВСЯКА ЦЕНА

image

Архиканцлер Муструм Ридкъли

Настоящият ръководител на невидимия университет, най-изтъкнатото учебно заведение по магьоснически науки, намиращо се в Анкх-Морпорк.Грубоват и безцеремонен човек, който прекарва колкото се може по-малко време в кабинета си и колкото се може повече време на чист въздух.

Назначението му се дължи на чиста случайност. Университетския съвет научил, че Ридкъли много си пада по провинциалната природа, и му предложили поста с убеждението, че от един предпочитащ да скита между дърветата архиканцлер ще се отърват съвсем лесно ако се наложи. Е, да, Ридкъли наистина обича природата, но единствено като място, където може да убива живи твари.

Едно от най-важните последствия от неговото ръководство е практически пълното прекратяване на традицията магьосниците да напредват в кариерата, като премахват по-висшестоящите. От тях Неколцина старши магьосници опитаха да приложат обичая и спрямо Ридкъли скоро след пристигането му. Един от тях още накуцва.

image

Декана

Грамаден, гладен, пърничав и твърдоглав. Иначе казано сегашния Декан на Невидимия университет във всичко е типичен магьосник. Все пак в сравнение с останалите е засегнат повече от магическите произшествия, които се сипят върху Университета. След нашествието на Музиката с камъни ("Музика на душата") се кичи с островърх перчем и носи кожено яке винаги, когато се надява Архиканцлера да не го забележи. При опасност пръв хваща жезъла си и търчи навсякъде с глупави подвиквания "Къш!Къш!". Деканът е нещо като човешка разновидност на ветропоказателя.

image

Ринсуинд


Той е един от най-прочутите възпитаници на невидимия университет, ако изобщо може да се каже че на нещо се е научил там... Е, поне си има шапка, на която е извезал думата "Магесник", но официалното му положение е твърде неясно. Самият той се смята за магьосник дълбоко в душата си, тялото му обаче по-скоро има заложби за бегач на дълги разстояния.

Ринсуинд е страхливец. Много е доволен от това. Предпочита хората да си приказват какъв страхливец е Ринсуинд, отколкото да признават, че е бил невероятно храбър чак до мига когато нещо го прехапало на две половинки.

През продължителната си кариера е присъствал на сътворението на Вселената, пътувал е из ада, сериозно е досадил на СМЪРТ, падал е от диска, победил е най-могъщия магьосник в света с помоща на половин тухла, пъхната в чорап, и се е справил с множество чудовища някои от които в човешки облик. Във всяка от тези случки отначало е имал намерение да направи нещо съвсем различно от крайния резултат.

Любима фраза : "Изчезвам оттук!"

Любима фраза малко по-късно : "Сега пък в ТОВА ли се натресох"

Но където и да е Ринсуинд след него се чува припкането на десетки малки крачета принадлежащи на БАГАЖА.

image


БАГАЖА

Подвижната пътническа принадлежност на Ринсуинд, подарена му от туриста Двуцветко. Багажът е изработен от мъдро крушово дърво, което му е дало способността да пътува през времето и пространството, да напада безстрашно и безмилостно враговете на своя "собственик" и да почиства безукорно всяко пране, поставено в него. Освен това е очевидно, че може да побере каквото и да е, щом веднъж попадне вътре, и разбира се - припка пъргаво с малките си крачета

За него се знае, че е изпаднал в растителното съответсвие на любовта и поради това се е захванал с размножително дърводелство. Семейните ценности все пак не му пречат да пръска ужас и чисто бельо където и да попадне.

image

Уиндъл Пуунс

Много стар магьосник, който се спомина в началото на "Жътварят". Всеизвестно е обаче, че в Света на Диска не е задължително нечия кончина да изхвърли героят от действието. След усамотението зад стените на Невидимия университет Уиндъл откри, че откакто принадлежи към неумрелите, вижда повече неща от живота, отколкото... хм, приживе. Фактът, че е покойник, го освободи и от инвалидната му количка - страховитата тежка колесница, с която всяваше уплаха из коридорите и помещенията на Невидмия университет. Всъщност за Уиндълл Пуунс със смърта започна първият ден от остатъка на живота му.

Понастоящем е член на клуб "Ново начало".

image

Библиотекарят

Пазителят на магическата библиотека в Невидимия университет. Първоначално е бил човек, но една магическа злополука го превърнала в орангутан. За нищо на света не би позволил някому да му върне в старата му форма, защото е убеден, че човешки ум в тяло на орангутан означава да съчетаеш най-доброто от двата вида.

Лесно е да се проумее причината. Хватателните ръце вместо стъпала и уменията на човекоподобно му позволяват да поддържа строг ред в библиотеката, но и да намира време за участие в множество интересни човешки занимания. Всички са забравили кой е бил и как се е казвал преди злополуката...., а той се грижи старателно никой да не си спомни.

Никога, ама НИКОГА не го наричайте маймуна. Последствията са твърде болезнени. Ако желаете нещо от него по-добре да го подкупите с банан.

image



Тагове:   магьосниците,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dika999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1199946
Постинги: 290
Коментари: 834
Гласове: 5633
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол