УЖАС, ТРЕПЕТ, КУЛИНАРИЯ!?
Днес реших да си наготвя нещо. И си наготвих нещо. Резултатът дотолкова ме потресе, че все още треперещ от вълнение аз споделям моето откритие с вас:
Взимате тиганец. Обикновен тиган не върши работа, трябва ви тиганец. Взимате каймичка от прасенце. Смачквате чесън и хубаво го втривате в каймичката. Натривате я хубаво и с черен пиперец, солчица и лимоново сокче. Засилвате каймата в тиганеца и оставяте на тих огън да се позапържи малко. Нарязвате на ситно лук. Засилвате и него при каймата от прасенце. Бъркате. Бъркате. Бъркайте! Ще загори, ей!
Взимате доматен сос и след малко прецеждане го засилвате и него в тиганеца. Чакате да се поизпари водата и слагате вътре подправки - черно пиперче, солчица, чубричка, скара, къри и стринкино око.
Оставяте да поври още малко. Слагате люти чушлета и съвсем малко натрошено сиренце. Бъркате докато сместа се сгъсти, или не се опита да изскочи от тиганеца и да ви хване за гърлото. Изсипвате в дълбока чиния и вече разполагате с яхнията “Ергенски глад”. А ако пък не обичате подобни специалитети добавете към сместа две лъжички захар и ще получите превъзходен сладолед… Но това е без значение, при условие, че и без това няма да изядете повече от две лъжици.
08.01.2008 18:19