Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 19:43 - Екзотично цвете
Автор: dika999 Категория: Поезия   
Прочетен: 6461 Коментари: 0 Гласове:
4



image 

Екзотично цвете

 Стъклен похлупак, а под него екзотично цвете. Поливано с малко усмивки, с любов и оптимизъм, за да живее и да расте. Наторявано с малко тъга и сълзи, за да е право и силно. Единствено по рода си, без себеподобни. Уникално, но и много самотно. То- защото няма пол, вижда всичко, което става около него и в същото време е далеч. Цъфти в различни цветове, в зависимост от обзелото го настроение. От розово-лилаво, през оранжево-червено, понякога индигово-синьо или бордо, пурпурно-лилаво, и така докато стигне до бяло.

Във времето се наблюдават моменти, в които цъфти бавно. Тогава стъпка по стъпка можеш да опишеш катарзиса му. Но друг път нещата, които преживява се случват невероятно бързо и в тези моменти цветовете се сменят скорострелно. Тогава няма начало и край- всичко е едно. Не можеш да кажеш кой точно нюанс си успял да уловиш, то се е сменило още поне няколко пъти. Случва се често пъти атмосферата около този екзотичен вид да се нажежи от натрупаните цветове, от техния аромат, от заряда, който носят и разсипват. Тогава тази безконечна любов повдига леко ръба на похлупака, за да изтече навън. Да залее множеството, да се разпилее, да се раздаде. Не може да го задържа. Направи ли го- тогава е обречено на избухване и на смърт.

За съжаление при това леко повдигане на завесата се получава и обратният ефект. Процесът е двустранен. Когато наливаш се налага и да изпразниш и обратното. Навлизат чужди енергии, заразени, нешлифовани и мръсни. Опасни за екзотични цветя като това.

Стъкленият похлупак се отваря за малко, но достатъчно, за да се получи осмоза. Размяна на чувства и частици.

Ще успее ли цветето да преработи всичко това? Ще успее ли да се пребори с тези заболявания? Ще успее ли да изгради имунитет срещу тях и тези, които ще дойдат в бъдеще?

Крехко цвете, изпълнено с воля и сила, донесени от друг свят, от друго ДНК. Екзотично цвете, ревностно пазено, но допуснато в контакт с останалите.

Носещо послания, за който е готов да ги приеме. Даряващо надежда за падналите духом. Докосващо с милувка страдащите, за да постигнат спокойствие. Побутващо неуверените и подкрепящо смелите. Светлина, за изгубилите пътя и пътепоказател за вярна посока. Невзрачно, без ясна форма и цвят. Без ясно разграничим аромат, но винаги уникален и познаваем. Нито топло, нито студено. Нито красиво, нито грозно. Нито щастливо, нито тъжно. Нито спокойно, нито напрегнато. То просто Е, обединено около думата екзотично.

Екзотично цвете под стъклен похлупак, за да не се загуби между останалите. Екзотичното цвете е душата ми. 

 

 

Д.Е.2013

image

 






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dika999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1194723
Постинги: 290
Коментари: 834
Гласове: 5633
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол