Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2008 16:49 - Не мога да пропусна вещиците - любимите ми!
Автор: dika999 Категория: Други   
Прочетен: 3027 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2008 16:50


image

Баба Вихронрав

Вещица, практикуваща психоложка, пчеларка и специалистка по намеса в чуждите работи. Природата вероятно я е предопределила да бъде една от онези зли вещици, които си имат къщичка от сладкиши със страшна пещ вътре. Баба Вихронрав е прекалено схватлива и твърде опърничава, за да се примири с такова предопределие. Затова обикновенно е на страната на Доброто или поне на Справедливостта. Е, както тя си я рабира в момента.

Всъщност когато Баба Вихронрав върши добрини, може би е по страшна от която и да било друга вещица занимаваща се със злини (защото Доброто не винаги е онова, което им се иска на хората, пък и често се оказва трудно поносимо). Сигурно самата тя се отнася към ролята си като към силно лекарство - няма как да помогне ако не е отвратително на вкус.

Любима фраза: "Туй аз няма да го търпя и толкоз."


imageimageimage

Леля Ог

Вещица, практикуваща психоложка, а също и специалистка по намеса в чуждите работи. Имала е трима съпрузи (най-малко) и е майка на петнайсет деца. Обича да изпие по някоя чашка шльоковица. И още една. И трета. Душата и е толкова широка, че можете да си постелите пода с нея.

Нищо чудно да е по-мъдра от Баба Вихронрав в традиционния смисъл на думата и няма съмнение, че е поне достатъчно мъдра да не се издаде. Всъщност двете инстиктивно различават взаимно силните и слабите си страни, затова действат в екип - Баба върши каквото е необходимо а после Леля Ог превързва ранените.

Любима фраза: "О, колко мил джентълмен сте да помогнете на една нещастна стара жена! Ще пийна едно двойно уиски, благодаря"


imageimage

Маграт

Вещица, билкарка и същинска мокра кокошка. Съдбата и е отредила да бъде третата в съвсем неофициалното Вещерско сборище на Ланкър. (В момента си отдъхва от занаята в ролята на кралица на Ланкър-доста опъващо нервите занимание, защото изисква вещина в боравенето с игла и конец, в соколарството, както и в ходенето навлечена с огромна рокля (на снимката)

Формално погледнато тя е най-образована от вещиците в Ланкър, но нейният открит за новото ум е безкритично претъпкан с всевъзможни щуротии като вярата в магията на свещите, кристалите, цветовете, както и в лечебната сила на плесенясалия хляб.

Въобразява си, че е надарена с романтична душа. Истината е, че тя е извънредно земна душа, крепяща твърде романтичен ум.

Любима фраза: "Ъ-ъ....Извинете"

image

Грибо

Котаракът на Леля Ог. Гадняр (към всички с изключение на бабчето-Леля Ог), луд за секс и неумолимо неуморен в изтребването на всякакъв дивеч, който няма силата и размерите на мечка.

Различава се от останалите котки по това, че поради наложеното му от ланкърските вещици заклинание ("Вещици на път") може - по-точно е принуден - временно да придобие човешки образ в мигове на крайно затруднение. Докато се възстанови нормалното му морфично поле, той прилича на пират, готов да свие перките на всеки нагъл самохвалко, и излъчва като ореол дивашки сексапил, който се долавя през няколко стаи.

imageimage

КЪЩАТА НА ВЕЩИЦАТА

 

Вещиците се появяват и си отиват, но техните къщи остават.Само понякога имат нужда от нов покрив, стени, врати и прозорци.

Модата на къщите от сладкиши или от сирене отдавна е отминала, а домът на Баба Вихронрав е типично жилище на по-консервативна вещица. Разгледайте билките - за медицински цели и за защита на дома; почти живият покрив; кошерите (за восък, мед и да има с кого да си бъбри баба);също и комина във формата на тирбушон.Вещиците не си падат много по правите линии.

Вижда се, че някой е подарил на баба Вихронрав две растения в саксии. Хората все дават по нещо на вещиците. Може и да си мислят, че това ще им донесе добре сполука, но по-вероятно е да са сигурни, че не го ли сторят, късметът им ще се скапе.

 

image



Тагове:   мога,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dika999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1199519
Постинги: 290
Коментари: 834
Гласове: 5633
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол