Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2007 20:03 - ЛЮБОВТА Е РАЗНОЦВЕТНА ДЪГА
Автор: dika999 Категория: Други   
Прочетен: 1253 Коментари: 0 Гласове:
0



Любовта е чувство, което извира от дълбините на душата ти. Това е ураган от стихии, които те завъртат в своя водовъртеж. Чувствайки се сигурен и стабилен, в един момент вече си съвсем  друг. Различен  от преди, летящ в своите облаци от мечти и въжделения, се усещаш прекалено лек. Светът се променя, става красив, като да погледнеш през розови очила. Възприемаш се като нов  и променен човек, който не могат да го впечатлят дребните проблеми и несполуки, а това е, защото вече гледаш по-оптимистично, по-розово.

Любовта - това си ти и всичко около теб. Всичко вибрира на тази вълна  и до каквото и да се  докоснеш, то се променя. Любовта е като милувката на цвете, при което си се спрял, за да се порадваш или докато чакаш любимата. Любовта е като сгушено дете в обятията ти, което ти се доверява и намира в теб топлина и закрила. Любовта е като лъчите  на залязващото слънце, които се отразяват в морето. Тя е нежният полъх на вятъра, докато гледаш пълнолунието в кристалните води на близкото езеро. Любовта  е и целувката  между двама влюбени, кратък  момент , в който се събират две души. Тя е глътката въздух, поета от новороденото дете. Любовта е като грижовната кобилка, бдяща над своето жребче. Тя  е изгревът на слънцето и началото не само на деня , но и на едно ново начало. Прекрасното чувство, когато наблюдаваш разцъфването на едно цвете, една роза. Това е  свободният полет на една птица  в ясен ден. Любовта  е  ритъмът на любима песен или причудливите звуци, когато се  намираш в планината. Тя е и тишината , когато си сам сред необятната пустиня. Любовта е плавното движение на една риба  в морето. Тя е и романтичен стих  сътворен от  обзелото ни  вдъхновение. Любовта е капката  роса, държаща се на ръба  на листото преди да се слее с Вечността. Тя е  капчиците дъжд, които потропват по перваза, докато четеш книга в любимото си кресло. Тя е сблъсъкът между две  комети  и образувалите се  нови звезди по небосклона. Тя е и необятната Вселена , в която живеем.

Любовта е всичко това  в  различните му форми. Тя не е максима и няма точно определение. Любовта не може да се опише, тя няма място за сравнение. Единственото, което можем да  направим, е да я почувстваме. Който е успял да се докосне до това е щастливец познал най-прекрасното чувство на Земята.

            А колко ли са тогава щастливците?


Тагове:   дъга,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dika999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1199213
Постинги: 290
Коментари: 834
Гласове: 5633
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол